UNUL DINTRE CEI MAI BUNI COFETARI AI LUMII VINE LA BUCUREȘTI

[pb_lay_raw]

Grace Couture Cakes (www.gracecc.ro) găzduiește în perioada 15-17 noiembrie workshop-ul susținut de celebrul cofetar și ciocolatier brazilian Diego Lozano în România. Organizat de Horeca School (www.horecaschool.ro), master class-ul se adresează cofetarilor cu experiență care vor să își îmbunătățească tehnica și să experimenteze noi rețete, pregătite sub atenta îndrumare a lui Diego.

Diego Lozano este unul dintre cei mai cunoscuți cofetari și ciocolatieri ai lumii, câștigător a numeroase premii internaționale și ambasador al cofetăriei braziliene. Diego creează forme și culori, arome îndrăznețe, texturi inovative, uimind mereu prin mixul perfect dintre ingredientele și cultura braziliană, și vechile tehnici ale cofetăriei europene. Rezultatul sunt dulciuri sub forma unor adevărate opere de artă care cuceresc gustul și impresionează nu doar iubitorii de ciocolată, ci și cunoscătorii de high cuisine.

„Domeniul cofetăriei în România s-a dezvoltat extraordinar în ultimii ani, datorită pasiunii investite de cei care și-au dorit să aducă un suflu proaspăt. Prin organizarea acestui masterclass, Horeca School face un nou pas în dezvoltarea și creșterea nivelului de calitate pe piața de profil. Ne onorează faptul că Diego Lozano a acceptat invitația noastră, precum și feedback-ul extraordinar primit de la cofetari pasionați din întreaga țară, care îi urmăreau și apreciau munca de la distanță”, a declarat Cristina van der Schaff, fondator Horeca School.

„În crearea gamelor și noilor rețete introduse în portofoliul Grace Couture Cakes, călătorim mult în țări care setează noile standarde în acest domeniu dinamic și absolut fascinant. Pentru dezvoltarea acestui domeniu în România este nevoie de educarea pieței, iar aceasta trebuie să înceapă cu cei din industrie. Ne bucurăm să sprijinim performanța prin găzduirea unui demers de specializare a maeștrilor cofetari din întreaga țară, cu unul dintre cei mai apreciați profesori la nivel internațional.”, spune Alina Sudriu, fondator Grace Couture Cakes.

Masterclass-ul din România va fi precedat de un show susținut în data de 14 noiembrie, o demonstrație a tehnicii și talentului în arta ciocolatei. Partenerii evenimentelor susținute de Diego Lozano în București sunt: Grace Couture Cakes, Callebaut, Kuxa Events, Hotel Novotel, Marathon Distributie, Casiro Cebs, Green Sugar, BAMIX of Switzerland, BDW și Capfruit.

Despre Diego Lozano

Și-a început parcursul în domeniul culinar atunci când, la vârsta de 13 ani, își ajuta mama la treburile casnice. Dintre toate activitățile, exista însă una care îl fascina: gătitul. A început pregătind rețete învățate de la mama sa, după care mese mai mai elaborate, iar interesul său a crescut pe măsură ce își cumpăra mici cărți de gătit.

Prima sa rețetă a fost o prăjitură pe care obișnuia să o pregătească bunica lui, un pandișpan cu blat și glazură de ciocolată. Atunci când a gustat-o a avut însă o surpriză: inversase cantitatea de sare și zahăr cerute în rețetă.

Parcursul său profesional a curprins atât cursuri de formare, cât și practică zilnică. A absolvit cursurile de tehnician alimentar, iar la vârsta de 19 ani conducea deja prima bucătărie ca patiser. La 20 de ani începea să călătorească la invitația producătorului de ciocolată Harald, călătorind în Brazilia pentru a susține cursuri și prezentări, luând în același timp contact cu diverse culturi gastronomice din Brazilia și descoperindu-și pasiunea pentru ceea este bucătăria braziliană. .

Fan al bucătăriei europene, a început să o rescrie și reinterpreteze cu ingrediente native, creându-și astfel propria identitate.

În anul 2007 Diego Lozano a fost invitat să conducă departamentul de patiserie și cofetărie al restaurantului D.O.M (chef Alex Atala), descoperind o gastronomie de top, cu ingrediente braziliene. A simțit că acolo este locul său, aprofundând istoria bucătăriei locale și testând ingrediente și combinații, creând astfel deserturi autentice, fidele unei Brazilii bogată în arome, culori și texturi.

În anul 2008 s-a alăturat companiei belgiene Chocolate World, în funcția de Executive Pastry Chef, venind în același timp la conducerea unei școli de business ce formează profesioniști în cofetărie, ciocolaterie și arta inghețatei. În același an a câștigat concursul MS Trophy, la categoria sculptură în ciocolată și și-a perfecționat tehnica la Marc Ducobu Pâtisserie.

În anul 2012 a descis școala ce îi poartă numele, Diego Lozano Pastry School, în São Paulo, prima școală din Brazilia dedicată acestei arte.

Premii

Locul I – Brazilian World Chocolate Masters 2014
Pastry Chef of the Year (2013) – ‘Confeitaria Brasileira’
Pastry Chef of the Year (2013) – ‘Prazeres da Mesa’
2nd Set Selective South American Chocolate Masters 2013
Locul I- Ms Trophy’s 2010 (Sculptură de Ciocolată)
Locul I- Ms Trophy’s 2009 (Sculptură de Ciocolată)
Locul al II-lea – Top Tec 2008
Locul I – Ms Trophy’s 2008 (Sculptură de Ciocolată)
Finalist World Chocolate Master 2008
Locul I Brazilian World Chocolate Masters 2007
Locul I Top Tec 2007
Locul al III-lea Top Tec 2006
Locul I Top Tec 2005

[/pb_lay_raw]