Cum să stabilești porțiile în cazul unui tort de nuntă

În fiecare poveste de dragoste, nunta este un capitol magic și unic. Este evenimentul la care voi, în calitate de miri, împărtășiți alături de oamenii dragi care vă sunt alături un moment aparte. Iar pentru ca totul să fie așa cum îți dorești în ziua cea mare, sunt câteva detalii pe care să le pui cap la cap, de la stabilirea locației și a rochiei, până la alegerea tortului de nuntă.

După ce ți-ai răspuns la întrebările referitoare la designul și gustul tortului vostru, una dintre cele mai frecvente dileme care apar în mod natural se referă la mărimea acestuia și implicit, la numărul de porții.

Pentru că ne dorim să îți venim în ajutor în ziua cea mare, am pregătit un articol care să te ghideze în luarea celei mai bune decizii când vine vorba de acest aspect.

Câți invitați vei avea la nuntă?

În primul rând, numărul porțiilor depinde, desigur, de numărul invitaților la nuntă. De aceea, te sfătuim ca atunci când trimiți invitațiile să menționezi și data până la care aceștia pot confirma prezența la eveniment. Astfel, îți va fi ușor să comunici numărul de participanți către noi, iar consultantul tău te va putea sfătui cu privire la numărul de etaje și la dimensiunea recomandată a tortului, dar și a candy barului, dacă decizi  să incluzi și această opțiune în meniu.

Cum se calculează porțiile în cazul torturilor de nuntă?

În general, un tort cilindric cu diametrul de 15 cm poate fi feliat în 8-10 porții, în timp ce unul de 20 de cm poate fi feliat în aproximativ 20-22 de porții. Acest lucru poate să difere în funcție de înălțimea nivelului, astfel încât este cel mai bine să stabilești aceste detalii alături de consultantul tău.

Numărul de etaje diferă în funcție de numărul de porții pe care le dorești, astfel încât în cadrul configuratorului de pe site, poți selecta în pasul al doilea dimensiunea exactă: slider-ul îți permite să observi exact cum va arăta tortul în ziua cea mare. La fiecare pas de pe site, poți alege dintre combinațiile de styling disponibile și compoziția pe care o dorești. O comandă plasată pe site te va ajuta să grăbiți un pic momentul în care primești tortul mult dorit.

Cealaltă variantă pleacă de la ideea că ai deja în minte un model care îți place foarte mult și pe care îl dorești pentru ziua cea mare, dar care nu implică un număr mare de porții. În acest caz, poți opta ca o parte din etaje să fie doar niște machete cu rol de susținere și decorativ, necomestibile. Nu îți face griji, nu e un aspect pe care invitații de la nuntă să-l observe: consultanții noștri îți vor oferi toate detaliile pentru a ști exact cum va arăta tortul.

Acest lucru se practică deseori atunci când mireasa își dorește un tort înalt și somptuos, însă petrecerea este una restrânsă, intimă, cu un număr mic de invitați. Aceste etaje-machete te vor ajuta să aveți aspectul mult visat, fără ca după eveniment să rămâi cu o cantitate foarte mare de tort.

Gramajul ideal pentru o porție din tortul de nuntă

Pe lângă numărul porțiilor de care ai nevoie, gramajul este un alt detaliu important. Acesta poate să difere, astfel, pentru a determina care este varianta optimă, te sfătuim să arunci o privire pe meniul pentru nuntă și pe modul în care sunt planificate felurile de mâncare și la ce ore vor fi servite acestea.

De cele mai multe ori, dacă porțiile de tort sunt prea mari, se ajunge la risipă, însă nu e recomandat nici ca acestea să fie foarte mici. Feliile de tort de aproximativ 2-3 centimetri lățime sunt, de obicei, cele care se consumă integral la astfel de evenimente.

Un alt aspect pe care e important să-l iei în considerare este numărul de porții din tortul de nuntă pe care plănuiești să le iei acasă după eveniment.

Poate tu și partenerul tău vă doriți să organizați un afterparty sau o întâlnire cu cei apropiați după nuntă și v-ați propus să îi serviți cu un desert sau pur și simplu v-a plăcut atât de mult tortul încât vreți să vă bucurați de câteva porții extra, după ce lucrurile se liniștesc și petrecerea s-a încheiat.

Ședința foto dedicată tortului de nuntă

În ziua cea mare, vei fi în centrul atenției, însă și tortul de nuntă va avea momentul lui de glorie. La fel ca tine și partenerul tău, va avea parte de o ședință foto dedicată. Iar pentru ca fotografiile să poată surprindă toate detaliile atent alese, va fi nevoie să ții cont de câteva aspecte, precum fundalul pe care ți l-ai dori sau masa pe care acesta va fi așezat.

Peste ani, aceste fotografii vor fi o amintire frumoasă, de care îți vei aminti cu drag. Ele pot însă fi și o inspirație pentru prietenele tale ale căror nunți urmează să aibă loc, dar și pentru ceilalți invitați, care vor admira cu siguranță tortul pe care l-am creat special pentru voi doi.

Ce alte dulciuri ai inclus în meniul de nuntă?

Atunci când calculezi numărul și gramajul porțiilor pentru tortul de nuntă, te sfătuim să iei în calcul și celelalte opțiuni de dulciuri și gustări pe care le veți avea la eveniment.

De exemplu, dacă ai un candy bar cu o varietate de prăjituri, poți opta pentru un gramaj mai mic al porțiilor de tort. În acest caz, poți de asemenea să fii atentă ca tortul de nuntă să vină cu arome diferite față de cele ale gustărilor de la candy bar. 

Poți să îți surprinzi invitații până în ultimul moment al petrecerii cu texturi complementare ale straturilor de blat și creme care se completează reciproc într-un tort de nuntă excepțional. Iar dacă îți dorești o abordare inedită, pe lângă aspectele care țin de tematica nunții în sine, poți să alegi gusturile și aromele care vor compune tortul în funcție de sezon.

De exemplu, un strat de mousse de fructe răcoros se va integra perfect într-un tort dedicat unei nunți care are loc vara, în timp ce cremele somptuoase de ciocolată cu nuci caramelizate vor încânta papilele oricui participă la o nuntă în sezonul rece.

Programează o ședință de consultanță și degustare

În încheiere, te sfătuim ca înainte de a lua orice decizie referitoare la aspectul tortului, la mărimea acestuia sau la gramajul porțiilor, să programezi o ședință de consultanță și degustare cu un specialist.

Pe baza preferințelor tale și ale partenerului tău, a modelelor care te-au inspirat și a tematicii evenimentului, un consultant te va ghida să iei cea mai bună decizie, astfel încât să fii fericită cu rezultatul final.

Citește și articolul nostru despre Alegerea modelului perfect de tort pentru nuntă aici și descoperă care sunt toate criteriile de care ar trebui să ții cont!