Alegerea modelului perfect de tort pentru nuntă

Poate deja ai găsit rochia perfectă, ai stabilit paleta de culori și ai ales o locație de vis pentru nunta voastră. Este un moment unic și plin de emoție pentru tine și partenerul tău, dar și pentru cei care vă sunt aproape, iar fiecare detaliu contează pentru a face această zi una de neuitat – inclusiv tortul. 

De aceea, suntem alături de tine în această călătorie specială, pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie: cu peste 11 ani de experiență și mii de torturi și candy bar-uri livrate pentru evenimente speciale din viețile oamenilor, știm întotdeauna cum să îi ghidăm pe cei care ne aleg pentru a da gust zilelor deosebite din viețile lor.

Tortul de nuntă are un loc aparte în redarea poveștii voastre de dragoste. Va crea un moment special între voi doi, dar și cu ceilalți invitați care sunt acolo pentru a împărtăși acest eveniment. În același timp, îi poate surprinde, inspira, îndulci sau emoționa.

Alegerea modelului perfect de tort poate părea dificilă, însă suntem aici pentru tine. Am pregătit un ghid special care să te ajute să iei mai ușor această decizie și să te pregătească să răspunzi la întrebările esențiale pe care un consultant din echipa noastră ți le va adresa în cadrul primei noastre întâlniri. Dacă știi ce îți dorești de la viitorul tort de nuntă, poți testa un tool util de creație pe care ți-l punem la dispoziție aici – parcurgem toți pașii alături de tine, astfel încât rezultatul final să fie delicios și spectaculos. Dacă însă nu ai ajuns în acel punct în care să știi ce vrei, haide să le luăm pe rând:

1. Mărimea tortului de nuntă

Poate prima întrebare pe care o ai în acest moment este și una dintre cele mai importante: „Cât de mare ar trebui să fie tortul de nuntă?”.

Cea mai simplă modalitate pentru a stabili mărimea tortului este în funcție de numărul invitaților și implicit al porțiilor. Este posibil ca în acest moment să nu ai toate confirmările de la invitați, dar acesta nu e un motiv de îngrijorare. Putem face împreună o estimare în cadrul ședințelor de consultanță în funcție de numărul invitațiilor trimise.

Dacă îți dorești un tort pe mai multe etaje, cu adevărat spectaculos, dar evenimentul este unul destul de restrâns ca număr de participanți, există opțiunea torturilor cu machete. Astfel, doar unele dintre etajele tortului vor fi comestibile, iar celelalte vor avea doar rol de susținere și decorativ. Nu e nevoie ca participanții de la nuntă să știe acest lucru, va rămâne micul nostru secret.

2. Forma etajelor unui tort de nuntă

În funcție de tematica pe care o alegi pentru evenimentul vostru special, de preferințele personale și de ce nu, de inspirația pe care o ai pe moment, poți opta pentru o anumită formă a etajelor tortului. Acestea vor adăuga structură întregului tort și îl vor face mai interesant de privit, însă din experiența ultimilor ani, îți putem spune că formele clasice, cu etaje cilindrice, pot veni cu un aspect inedit, cu ajutorul culorilor sau elementelor decorative.

Înainte de a merge la ședința de consultanță pentru alegerea tortului, poți arunca o privire pe Pinterest pentru a salva toate modelele de torturi care îți plac, indiferent dacă acestea se potrivesc sau nu cu tematica nunții voastre. Astfel, poți crea propriul design pentru tortul visurilor voastre, alături de consultantul tău dedicat.

 

Iată câteva idei care să te inspire:

3. Arome și gusturi pentru tortul de nuntă

Este adevărat că nimic nu se compară cu aroma clasică a torturilor de ciocolată sau cu o combinație delicioasă de creme ușoare și fructe. Totuși, acest eveniment important al vieții tale și a partenerului tău merită ceva special, de care să vă aduceți aminte cu plăcere peste ani.

Noi te încurajăm să îți urmezi instinctul și să alegi combinații care să cucerească toate gusturile. Poți opta pentru oricare dintre cele 14 compoziții pe care le găsești pe site-ul nostru și pe le poți comanda oricând într-un tasting box pe care îl livrăm la tine acasă. Rezultatul final va reflecta cu siguranță dorințele voastre: alege 6 preferate din cele disponibile și lasă-ți papilele să fie răsfățate și cucerite de combinațiile pe care le-am testat în mod repetat de-a lungul unui deceniu de nunți și evenimente.

Chiar dacă aromele tale preferate ar putea fi diferite de cele ale partenerului tău sau vreți să le luați în considerare și pe cele ale celor alături de care vă sfătuiți pentru a alege straturile delicioase ale tortului pentru nuntă, te asigurăm că livrăm întotdeauna un gust unitar. Indiferent de câte dorințe trebuie să îndeplinim, am gândit compozițiile disponibile din portofoliul nostru astfel încât acestea să se îmbine armonios și să putem veni întotdeauna către voi cu o propunere echilibrată.

Pregătim fiecare tort știind faptul că în ziua cea mare, ne dorim ca invitații noștri să fie plăcut surprinși de fiecare detaliu din cadrul nunții, iar tortul nu poate fi o excepție.

Pentru a te asigura că totul iese așa cum îți dorești, îți poți rezerva locul la o ședință de consultanță și degustare, unde specialiștii noștri sunt gata să îți răspundă la toate întrebările și să te ajute să creezi gustul și designul perfect al tortului tău de nuntă.

4. Aspectul tortului

După ce ai stabilit dimensiunea și aromele, a venit momentul să discutăm despre cum îți dorești să arate tortul.

Pentru culoarea învelișului, poți alege o variantă clasică de alb sau ivoire, ori te poți orienta cu ușurință și după paleta cromatică a evenimentului.

În general, torturile de nuntă sunt îmbrăcate în marțipan sau cremă ganache în culori deschise, completate de decorațiuni monocrome sau în tonuri aprinse, care oferă o notă veselă și jovială. Pentru tortul vostru, decizia vă aparține în totalitate. 

5. Alegerea decorațiunilor pentru tortul de nuntă

Ajungem astfel la întrebarea „Cum ți-ar plăcea să fie decorat tortul vostru de nuntă?”.

O variantă este să îți găsești inspirația online, apoi, în cadrul ședinței de consultanță și degustare, să stabilim împreună ce anume s-ar potrivi. Cu toate acestea, dacă ești deja hotărâtă în legătură cu ceea ce îți dorești, poți să configurezi chiar tu tortul dorit, plasând comanda direct pe site.  

Pentru că vorbim de ziua nunții, care este un eveniment deosebit din viața ta, s-ar putea să îți dorești ca tortul să fie decorat cu anumite elemente reprezentative pentru voi ca și cuplu, cum ar fi florile tale preferate sau cele pe care partenerul ți le-a adus la prima întâlnire.

6. Accente și detalii

Dacă ai ales deja culoarea tortului și florile sau decorațiunile cu care vrei ca tortul să fie ornat, nu uita că la final poți adăuga accente cu ajutorul unor nuanțe ușor metalizate sau a unor detalii delicate, cum ar fi perlele din glazură aplicate pe unele dintre etaje.

Dă frâu liber imaginației și alege un design care vă reprezintă pe voi ca și cuplu și pe care îl vei arăta cu mândrie tuturor celor dragi peste ani. Nunta voastră este un moment unic în viață, iar în tot procesul de organizare, este important să vă bucurați de aceste momente și să vă puneți amprenta personală asupra designului tortului pentru eveniment.

7. Stabiliește settingul pentru fotografii

Este adevărat că, în această zi specială, mireasa va fura privirile tuturor. Poate avea însă și tortul parte de o ședință foto numai a lui.

De aceea, te sfătuim să te gândești la un cadru în care să stabilești pe ce fel de masă va fi așezat, ce alte elemente vor intra în cadru și ce fundal i s-ar potrivi, astfel încât toate detaliile pe care le-ai ales cu atâta grijă și atenție să fie captate în fotografii și păstrate ca amintire.

Apoi, ia în considerare faptul că momentul tăierii tortului cu siguranță va fi surprins de fotografi. Te poți gândi la detaliile privind cadrele pe care ți le-ai dori înainte de eveniment, pentru ca în acele clipe, să te poți bucura de moment.

8. Degustarea tortului înainte de nuntă

Nu uita să deguști tortul înainte de ziua nunții. Chiar dacă acest lucru poate părea evident, acest aspect poate fi omis în agitația dinaintea evenimentului.

Tocmai pentru că această perioadă poate părea copleșitoare, este cel mai bine ca degustarea să aibă loc înainte de a plasa comanda, pentru a te asigura că totul este așa cum îți dorești. Testează din timp și alege aroma potrivită pentru voi cu ajutorul Tasting Box: tu și partenerul tău puteți gusta fiecare opțiune acasă, în propriul vostru ritm, având astfel suficient timp pentru a vă asigura că luați decizia care vă va face fericiți.

9. Atenția la transport și depozitare este esențială

Odată ce totul este pregătit, nu mai rămâne decât să te asiguri că tortul va fi transportat în siguranță către locația aleasă și depozitat în condiții optime, până când sosește momentul să își facă apariția și să fie admirat de toți invitații.

10. Alege atelierul de cofetărie cu care îți dorești să lucrezi

După ce ai participat la mai multe ședințe de degustare și ai văzut ce pun la dispoziție patiseriile și cofetăriile, alege-o pe cea care îndeplinește cerințele voastre pentru nuntă.

Compromisurile nu intră în discuție, doar e ziua voastră cea mare! Cu toate acestea, s-ar putea ca factori precum bugetul sau posibilitățile de a executa un anumit design să cântărească mult în procesul de luare a deciziei. Ce contează este ca atât gustul, cât și aspectul tortului să vă satisfacă cerințele și să fie o surpriză plăcută pentru invitați.

Sperăm că acest ghid ți-a fost de ajutor în alegerea modelului pentru tortul de nuntă. Dacă ai nevoie de o sursă în plus de inspirație, poți arunca o privire și pe modelele de torturi de pe pagina noastră. Ne-am bucura să fim parte din povestea voastră de dragoste.